Vilka faror finns vid rivning av bostäder?

Ibland kan du behöva riva delar av eller hela bostäder för att renovera eller bygga nytt. Det kan tyckas ganska enkelt men det finns dolda faror. En sådan fara är asbest som kräver sanering.

Du kanske tycker att du behöver lägga om taket, och därmed krävs en rivning. Eller så vill du ha öppen planlösning. Det verkar ganska enkelt, för att riva vissa saker som inte är bärande väggar är inte så svårt. Det krävs tålamod och många turer till tippen. Tyvärr så finns det faror som lurar i väggar och tak. En gång i tiden tyckte man att asbest var lösningen på alla bekymmer. Har du ett hus i Stockholm som är byggt mellan 1950-talet och 1970-talet finns det en risk att du kommer att stöta på damm från asbest.

Varför en rivningsfirma bör göra jobbet

Det finns en anledning till att det finns utbildningar för asbestsanering. Dammet från asbest är riktigt farligt för hälsan. Dessutom krävs det i tättbebyggda områden många gånger att du sätter upp skydd för huset, och slussar. Om du vill börja riva väggar och tak i ett hus där du kan misstänka att det kan finnas asbest ska du kontakta en rivningsfirma. En rivningsfirma är en säkerhet för dig och din familj. Då kan de först mäta och inspektera om det finns asbest.

Upptäcker de förekomst av asbest har de rätt utrustning och utbildning för att kunna göra jobbet. Det krävs mycket precisionsarbete för att lyckas göra en dammfri rivning, vilket krävs vid förekomst av asbest. Mer om rivning på denna sida: rivningsfirmastockholm.se

19 Apr 2021