Var noga med bygglov i Härjedalen

Innan du bygger ditt nya hus i Härjedalen måste du se till att ha ett bygglov i hamn. Annars riskerar du höga sanktionsavgifter och att behöva riva det du har byggt upp, vilket inte är värt det.

Det är förståeligt att man lockas av Härjedalen. Speciellt om vinterhalvåret. Det är definitivt snögaranti i den delen landet och man kan då ägna de mörka månaderna med att åka skidor. Ett bra plåster på såren. Även sommaren är fin i Härjedalen, då du kan fjällvandra i de vackra bergen. Att ta sitt pick och pack och flytta till Härjedalen och bygga sig ett hus där är därför någonting som verkligen känns attraktivt. Men innan du bygger dig ett hus måste du se till att du har bygglov. Det innebär att du måste ha tillåtelse från byggnadsnämnden i kommunen för att bygga. Ibland är det en ganska komplicerad process, men då kan du alltid få hjälp med bygglov i Härjedalen om du söker runt på nätet.

Bygglov innebär ett säkrare bygge

Om du bygger ditt hus i Härjedalen utan bygglov tar du en enorm risk. För i så fall bygger du svart. Det innebär att du kan behöva riva ditt bygge om du blir påkommen. Inte bara det. Du behöver även behöva betala dyra sanktionsavgifter. Alla som jobbar med bygget blir per automatik dessutom oförsäkrade, vilket är en enorm risk att ta när man bygger hus. Med andra ord måste du ha ditt bygglov i hamn innan du sätter spaden i marken i Härjedalen.

 

 

9 Apr 2022