Vädertåliga papptak i Göteborg som håller länge

Dagens papptak är betydligt mer slitstarka och vädertåliga än sina föregångare. Takpapp är hyfsat billigt i Göteborg och går snabbt att lägga, vilket också ger en låg arbetskostnad.

Ett papptak av bra kvalitet och som har lagts av en skicklig takläggare har en livslängd på ungefär mellan trettio till fyrtio år. Materialet väger lite och är lätt att handskas med till skillnad från exempelvis tegelpannor. Det gör att kostnaden för att anlita en takläggare inte heller blir särskilt hög.

Papptak passar alla typer av byggnader som exempelvis villan, lekstugan och garaget. Materialet påverkas inte heller av takets lutning utan klarar även att leda bort regnvatten från helt platta tak. Den låga vikten gör också att man inte behöver oroa sig för om takstolarna ska klara av att bära upp tyngden.

Enkelt att laga och underhålla papptak

Ett papptak är inte bara prisvärt, det är också enkelt att underhålla och reparera. Skulle det uppstå hål går det snabbt och enkelt att lappa ihop dessa. Skulle det börja växa mossa på taket är det viktigt att man också tvättar bort detta, då det annars har en negativ påverkan på takets livslängd.

Vill man lägga ett papptak på sitt hus ska man ta hjälp av en skicklig takläggare. Ta in offerter från några olika aktörer och titta även på referenser. Men för att få ett papptak utan problem och som håller riktigt länge är det viktigt att man väljer en takläggare som arbetar med kvalitativt material. Bäst är om takläggaren också lämnar garanti på sitt arbete.

19 Oct 2021