Vad blir trendigt i inredning nästa år?

Vad blir populärt under nästa år när det kommer till inredning? Ska vi tro trendsättarna inom inredning, ska nästa år andas hoppfullhet. Ett är säkert, de färger som vi har inrett med under tidigare år, fortsätter. De blir bara lite mer grå i nyanserna. Ett ord som kan sammanfatta nästa års färgtrender är harmoni. Det är harmoniska färgnyanser och det går mot grått. Grå färg dämpar färgerna så att de går mer mot det harmoniska i nyansen.

Rosa i både inredning och textilier

Inte så oväntat fortsätter rosa dominera som en favoritfärg. Vi ser rosa i mer grå nyanser än tidigare. Borta är chockrosa och nu ser vi mer av ljus rosa, som går mot grå nyans. Den som är lite orolig att rosa inte ska vara populärt för många år framöver, kan välja rosa textilier som är lätta att ersätta, om man inte vågar måla rosa på väggar och golv. Man kan välja rosa i möbler också om man vill ha en mer rosa dominans i rummet.

Gult är inte alls fult i inredningen

Gult är verkligen en harmonisk färg, om man väljer den ljusare nyansen, och inte apelsingult. Vi vill oftast komma hem och få koppla av, inte nödändigtvis bli uppiggade. Den ljusgula färgen bör blandas med grått för att få den rätta nyansen. Och det är inte den senapsgula nyansen som var vanlig under 1990-talet.

Grönt fortsätter att vara skönt

Den Salvia-gröna färgen är borta. I stället ser vi grönt på väggarna som går mot blått eller grått. Det är inte turkos, men en härlig blandning av grått, grönt och blått som fortsätter att dominera i nästa års färgtrender. Vi ser den färgnyansen på möbler och väggar. Antingen väljer man den nyans av blått-grönt-grått osm går i en ljus nyans, eller så väljer man den mörkare nyansen av den färgen. Vill man ha mer blått än grönt, kan man gott och väl göra det. Den blå-gröna-grå färgen passar i såväl kök, som i vardagsrum som i sovrum.

Anlita hantverkare för målande i hemmet

Vill du måla om hemma? Antingen vill man måla om själv, eller så anlitar man målare. Vill man måla om själv, kan man måla om endast en vägg, eller måla om en möbel i favoritfärgen. Gillar man det man ser, kan man sedan gå vidare och måla fler väggar, tak eller golv. GOogla "målare Täby" om du letar efter målare i Täby. Här kan du läsa mer: målaretäby.com.

29 Dec 2019