Exempel på projekt som ROT omfattar

Många är vi som drömmer om att göra ett nytt tillskott till huset. Antingen kanske i form av uterum eller kanske ett nytt garage. Kanske har man gått och funderat på att göra något projekt av denna typ, men backat undan på grund av kostnaden.

Det kan då vara skönt att veta att de allra flesta projekt av den här typen täcks av ROT-avdraget. Det kan givetvis vara svårt ändå att veta vad summan kommer att landa på i slutändan.

För det här kan det vara en god idé att jämföra offerter mellan olika firmor. Flera hemsidor finns idag där man enkelt kan ställa flera olika firmors offerter mot varandra. Det här är riktigt gynnsamt då du som kund ställs i ett läge där du kan använda de båda firmornas bud mot varandra.

Uterum

Att ha ett uterum är en dröm för många svenskar. Ett uterum är perfekt att umgås i sena sommar- eller vårkvällar. Vill man spendera tid i uterummet även på vinterhalvåret krävs ytterligare isolering för att det ska kunna hållas en varm temperatur där inne. Den här isoleringen kan bli väldigt dyr.

Tänk på att det endast är arbetskostnaden som subventioneras – inte materialkostnaden. Vill man ha ett uterum som även håller på vintern får man därför räkna med ett bra mycket högre pris än om låter bygga ett uterum för sommarhalvåret.

Självklart blir även arbetskostnaden högre också om man ska vinterbona då det är mer material som ska behandlas och utplaceras.

Badrumsrenovering

Många svenskar idag funderar nog på att renovera badrummet. En badrumsrenovering är kanske det inte allra första man tänker på när man tänker på projekt som ger ROT-avdrag. Man kan lätt få intrycket att det endast gäller projekt som utförs på husets utsida, så som altanbygge eller målningsarbete.

En badrumsrenovering är dock något som man därmed kan dra av en viss procent av arbetskostnaden på.

Projekt som INTE omfattas av ROT-avdraget

Det finns många projekt som man lätt kan tro omfattas av ROT – men som faktiskt inte gör det. Det här är bland annat:

26 Sep 2016