Trapphusrenovering Göteborg - tänk på detta

Hur ser det egentligen ut i ert trapphus i Göteborg? För många så blir trapphuset bara en passage för att ta sig till den egna bostaden - eller för att ta sig vidare till exempelvis jobbet. Man går in eller ut genom dörren, men än så är det inte.

Ett trapphus fyller emellertid en stor funktion i hur en fastighet upplevs. Ett snyggt, fräscht och smakfullt inrett trapphus ger en mer välkomnande känsla. Det leder i sin tur till en ökad trivsel och bättre grannsämja. Genomför man en trapphusrenovering i Göteborg så får man också en yta som man stannar upp vid och det blir en förlängning av hemmet snarare än en ren passage.

Hur omfattande ska er trapphusrenovering vara?

En trapphusrenovering kan se olika ut beroende på var den utförs. För vissa så kan det räcka med att anlita ett företag för att måla om och fräscha till de olika ytskikten.

För andra BRF:er så blir en trapphusrenovering i Göteborg mer omfattande där man exempelvis slipar golven, målar om, sätter upp paneler av trä samt ser över all belysning. Man kan även se att många passar på att byta ut äldre elsystem och fasta installationer i samband med att man anlitar ett företag inom trapphusrenovering i Göteborg.

Välj säkerhetsdörrar och fastighetsboxar

Det går även utmärkt att passa på att ta andra kostnader som man kanske funderat på. Här kan exempelvis fastighetsboxar nämnas och även exempelvis säkerhetsdörrar.

Detta brukar även vara en gynnsam kombination: man byter ut äldre dörrar med brevinkast mot säkerhetsdörrar och använder sig av en snygg lösning för posthantering i form av fastighetsboxar vid entrén. Detta ger en elegant touch - samtidigt som det också ökar säkerheten på ett påtagligt sätt.

Ser man till säkerhetsdörrar så är dessa omöjliga att bryta sig igenom och risken för inbrott kan genom detta minimeras. Dessutom är de brandsäkra och köper viktiga minuter till de boende i händelse av brand. Det är definitivt något att överväga i samband med att man planerar en trapphusrenovering.

30 May 2023