Trägrindar - kreativitet och säkerhet

Med trägrindar går det att skapa en vacker trädgårdsdetalj och en säkrad trädgård som håller ute ovälkomna besökare och som håller inne djur och mindre barn.

Det är många kommuner som kräver att staket, plank och murar ska ha utmärkande detaljer så att det inte blir monotont att se på dem. Men hur dessa inhägnader än ser ut så går det att skapa en detalj som kan vara mycket personlig och speciell.

Med trägrindar kan du skapa en detalj som blir ett smycke för din trädgård. Kanske väljer du att skriva in ditt husnummer i grinden, eller ditt namn. Eller kanske till och med namnet på ditt hus, ifall det har något. Men det går även att välja någon utsmyckning som en sol eller något annat mönster som du tycker om.

Säkra och stabila trägrindar

Om du väljer stabila trägrindar så får du en säkerhet som gör att du kan känna dig tryggare när din hund springer runt i trädgården. Eller om du har små barn som har spring i benen. Men de är också en markering för förbipasserande, så att de vet var gränsen för din trädgård går.

När du planerar din trägrind så är det därför viktigt att du noga tänker igenom vilket syfte din grind ska ha och vilket utseende som passar. Kanske väljer du en grind som harmoniserar i färg och form med ditt staket, eller ditt hus. Eller så väljer du något som sticker ut och som blir lite extra kreativt och udda.

1 Oct 2023