Träd till trädkojan

Äntligen är barnen stora nog att få nöje av en trädkoja. Nu ska det börja byggas, den ska stå på den perfekta platsen. Ett stabilt starkt träd får ställa upp som grund till trädkojan.

Som barn lekte somliga alltid i sin trädkoja. Alla roliga stunder, delade hemligheter som föräldrarna absolut inte fick höra. Nu har turen kommit till nästa generation att få ha det så. Det perfekta trädet för att bygga i har valts ut i trädgården. Trädet bredvid kan behöva tas ner, men det ser man över sen. Detta blir en gemensam sak att göra med barnen, nästan som att vara barn igen.

Det första som behövs är inköp av bra trä. Det ska vara starkt och stabilt så inget av barnen riskerar att skadas medan de är där. Trädet bredvid står lite dumt till, men det är riskabelt att ta ner det själv. Det finns risker med att ta ned träd. Står det för nära huset kan det skada det, men framförallt så kan personer bli skadade.

En expert behövs

Innan kojan påbörjas behöver man få undan det andra trädet. Idag krävs det ett motorsågskort för att använda en motorsåg. Att man har kunskap kring fällande av träd är även viktigt. Har ni inte det bör ni definitivt ta hjälp med trädfällning på Värmdö. Denna hjälp finns att få lite överallt. Eftersom Sverige är så rikt på skog finns det även många experter som är glada att hjälpa till. Snart kommer barnen få leka i sin trädkoja, precis som du när du var liten.

25 Mar 2021