Trä är ett levande material som kräver en kunnig golvläggare

Drömmer ni också om ett nytt trägolv i vardagsrummet? Trä ger en varm och mjuk känsla och är behagligt att gå på. Det finns kunniga golvläggare i hela landet som lägger alla slags trägolv.

I Sverige är trä ett av de vanligaste golvmaterialen och har så alltid varit. Kanske är det vårt nordiska klimat och stora tillgång på skog? Trä är ett levande material och ett vackert trägolv kan verkligen lyfta ett rum. Ett trägolv av bra kvalitet kan hålla i över hundra år vilket gör golv av trä till ett av de mest miljövänliga. Brädgolv, lamellparkett, fiskbensparkett, stavparkett, fanér, och kubb är några exempel på trägolv. Idag finns det även vackra slitstarka klickgolv som liknar trä men också i tryck som ser ut som sten. Fördelen med ett sådant golv är att det står emot både fukt och smuts.

Massiva parkettgolv kan fås i alla möjliga mönster och utformningar

Ett parkettgolv av massivt trä kan läggas i alla möjliga mönster. Stjärnparkett var vanligt förr i tiden i de mest exklusiva hemmen men går att få än idag. Mosaikparkett ser ut lite som namnet antyder och läggs idag i många kontorsfastigheter. Det är en mycket prisvärd golvbeläggning som går att slipa många gånger tack vare sin tjocklek. Andra parkettgolv är basparkett, industriparekett och kubbgolv och brukar dyka upp i lite mer moderna hem med industrikänsla.

En kunnig golvläggare kan också hjälpa er att hitta rätt golv

Funderar man på att lägga i ett nytt golv ska man kontakta en golvläggare med gedigen erfarenhet i exempelvis Stockholm. Är man osäker på vad för slags trä eller golv som passar bäst i lägenheten eller på kontoret kan man rådfråga golvläggaren. Beroende på hur rummet ska användas och hur många som regelbundet vistas där kan de hjälpa till med att hitta rätt golv för er. Då man väljer kan man även utgå från när fastigheten byggdes och vad för slags byggnad det är och välja ett tidstypiskt golv. De flesta golvläggare lämnar kostnadsfria offerter så det kan vara bra att höra med några olika innan man bestämmer sig. Bra att veta är också att man kan nyttja ROT-avdraget på själva arbetskostnaden och att många golvläggare lämnar garanti på utfört arbete. Så välj en professionell golvläggare som erbjuder garanti och som har goda referenser. Då får ni garanterat ett väl utfört arbete och ett vackert golv. 

15 Mar 2020