Svårt att se dolda fel i hus

En vanlig besiktning kan missa mindre synliga fel. Låt en expert göra en besiktning och se efter dolda fel i ditt hus så slipper du tråkiga överraskningar.

Maggan visste av erfarenhet att en vanlig, så kallad okulär besiktning inte sa tillräckligt om husets skick. Det var det som fanns i det fördolda, bakom väggar, under taknocken och i husgrunden som var lurigt att hitta. Så även huruvida kablar, och rör i väggarna var hela och rätt installerade.

Därför var hon lite kinkig nu när hon och sambon skulle köpa sitt första hus tillsammans. Men denne bedyrade att det här huset inte hade några fel. De som ägde det hade renoverat och tagit hand om huset på alla sätt. De hade garanterat att det inte var något fel. En besiktning hade faktiskt gjorts.

Detta hus hade dolda fel

Maggan var fast besluten och en besiktningsman hon valt själv kom för att se över allt från taknock till husgrund. Allt verkade bra tills han kom till badrummet. Det var nyrenoverat och jättefint med spotlights i taket. Det var när besiktningsmannen lyfte på takplattorna som han upptäckte ett dolt fel.

Lamporna hade blivit varma och orsakat brännskador på några kablar. Något som vid första anblick inte ser så farligt ut men som kan leda till brand. De påpekade detta för säljarna som sa sig vara ovetande om det. Då de skulle vara tvungna att göra om belysningen fick de igenom ett avdrag på priset. Inte stort, men det skulle täcka kostnaderna för jobbet som måste göras.

10 Feb 2023