Stängsel – håller hunden säker

Ett stängsel kan fylla flera syften på en gång. För den hundägare är kanske dock det primära att hunden inte ska ha möjlighet att rymma från tomtgränsen.

Det finns många som skulle ha stor glädje av ett stängsel runt sin trädgård. I den kategorin finns till exempel hundägare. Visst, man kan ha en målbild av att man ska träna sina hundar till att veta exakt var tomtgränsen går. Man kan också drömma om att träna dem att inte heller passera den utan att be om lov.

Men låt oss vara ärliga. Det är få hundar som skulle stoppas av en osynlig tomtgräns när det springer en katt eller en hare på andra sidan. Det är inte fel att ha den målbilden, men då måste du också ge hunden förutsättningar att lyckas när ni ska träna. Exakt av den anledningen behöver du ett stängsel.

Stängsel hindrar katastrofen

Du kan köpa ditt stängsel i Västerås eller någon annan stad, det har egentligen ingen betydelse. Det viktiga är kvaliteten och att det fyller sitt syfte. I det här exemplet alltså att hindra katastrofen då hunden rymmer från tomten, samtidigt som ni får förutsättningar att träna på att inte behöva springa efter haren.

Här har det alltså talats om stängsel som ett hjälpmedel för att hålla inne någonting på en specifik plats. Talar man om stängsel generellt finns det ju ett motsatt syfte också – att hålla någon eller något utanför. Samtidigt behöver inte heller det ena utesluta det andra. Du vill väl inte ha några vildsvin i trädgården?

27 Mar 2023