Sov tryggt om nätterna

Många är rädda för att det ska börja brinna i sitt hem, det är rent av en mardröm för de flesta. Även om alla lyckas ta sig ut så kan ändå hela hemmet försvinna och alla ägodelar kan brinna upp.

I de flesta nybyggen är det brandisolerat. Tyvärr är det inte lika vanligt bland äldre hus. Vet du hur det är i ditt hus? Även om huset är äldre går det att göra en brandisolering i efterhand. En brandisolering hjälper till att begränsa elden och röken. Den kan med andra ord rädda liv. Både om man bor i hus eller i lägenhet har man med hjälp av brandisolering längre tid på sig att ta sig ut på gatan. I de flesta fall använder man sig av stenull som brandisolering. Det finns även andra isoleringar att använda sig av, men denna är väldigt bra och populär på marknaden.

Vad gör du vid en brand?

För att förebygga att en brand sprider sig bör man ha brandlarm helst i varenda rum. Brandsläckare och brandfilt är också bra att ha nära till hands. En annan sak är själva brandisoleringen. Med dessa räddar man liv, det finns även en chans att kunna stoppa branden i tid innan den sprider sig för mycket. Det finns företag som arbetar med att brandisolera och dessa bör du kontakta för att kolla hur det ser ut i just ditt hus. När man gör renoveringar eller installerar in nya eluttag kan man behöva se över brandisoleringen igen.

23 Dec 2020