Snabbt med nyckelfärdigt hus

Den som vill bygga ett hus som det går både snabbt och krångelfritt kan överväga att bygga nyckelfärdigt hus, som de kallas då det går så pass snabbt att bygga dem. Delarna till huset kommer lastade på en stor långtradare. Sedan följer det även med några byggjobbare som effektivt sätter ihop de olika delarna. Allt går på några veckor, om ens det. Sedan är det bara för husägaren att få nyckeln och flytta in efter att hantverkare har byggt klart inredningen, dragit VVS-rör och el till huset.

Antingen bygga med moduler eller lösvirke

Det är mycket populärt att bygga ett så kallat nyckelfärdigt hus. Om man inte bygger ett sådant hus, brukar man bygga ett hus av lösvirke. Det innebär att man bygger på ett mer traditionellt sätt, från grunden och bygger sedan med reglar, väggar, fönster och till sist lägger på ett tak med takstolar, reglar och så vidare. Då bygger man ett hus från grunden upp till skorstenen och man ser huset växa på höjden. Till sist bygger man inredningen, på samma sätt som man bygger inredningen i ett nyckelfärdigt hus.

Även de nyckelfärdiga går att göra unika

En del tänker att man inte får så unika hus om man väljer ett nyckelfärdigt hus, men även de nyckelfärdiga husen går att sätta sin prägel på och göra personliga med egna unika detaljer. Här kan man välja att bygga en mur som är unik, eller med en övervåning med högt i tak. De flesta byggfirmor som säljer nyckelfärdiga hus kan bygga med unika lösningar, som bara husägaren har.

Så bygger man nyckelfärdigt hus

Först måste man bestämma sig för vilket byggföretag som man vill anlita. Man kan till exempel googla "bygga nyckelfärdigt hus Stockholm" om det är i Stockholm som man vill bygga det. Annars skriver man in den ort där man önskar sig det nyckelfärdiga huset. Sedan föreslår Google något sådant byggföretag som kan erbjuda nyckelfärdiga hus. Därefter är det dags att träffas och då får man berätta hur och vad man har tänkt sig det hela. Kanske företaget vill titta på tomten där man har tänkt sig bygga det nyckelfärdiga huset, då blir det lättare för dem att ge rätt råd och tips om hur du bör bygga ditt nyckelfärdiga hus.

Det brukar ta några månader få huset klart

Det är vanligt att det tar några månader innan allt på utsidan och insidan blir klart. Då när både fasad, fönster, tak och inredningen är klar, är det bara att få nyckeln och flytta in. Bra, eller hur?

25 May 2019