Smidesräcken är konst

Visst är det skillnad på ett vanligt rakt räcke i aluminium och ett smidesräcke. Materialet kan vara stilrent men även skapa en speciell och romantisk look som sträcker sig över decennier.

Altanen började bli lite till åren. Anna och Nils bestämde att det var dags att rusta upp den en aning. De spånade lite på saken. Det började med att bara putsa upp den sen drog det iväg åt alla möjliga håll. Den ena idén var galnare än den andra. Men en sak var de överens om till slut. Den skulle bli spektakulär.

På baksidan låg en stor gräsmatta med sjön nedanför. Altanen kunde ha en bättre utsikt. Nu skulle den få den utsmyckningen den så väl förtjänade. De kontaktade en smed som gjorde smidesräcken och satte igång med planerna. Nyfikna vänner fick veta att de skulle få vänta tills allt var klart sen skulle det bli fest.

Pampig invigning av smidesräcken

På invigningsdagen hämtades gästerna med båt och fick kliva i land nere på bryggan. Gästerna kunde inte tro sina ögon. En bred trappa som smalnade av successivt hade byggts till på altanens mitt. På var sida fanns smidesräcken med vackra detaljer som sedan fortsatte och omgav hela altanen. På väl valda platser hade röda rosor planterats i blomlådor, också de i smide, vilket skapade en dramatisk effekt mot det svarta smidet.

Gästerna berättade senare att det hade varit som att göra entré på en bal när de skred uppför den vackra trappan. En dag de aldrig skulle glömma.

 

 

19 Mar 2022