Smide kan ge din villa ett lyft i Stockholm

Att byta ut en murken trägrind mot en ny vacker grind i smide kan lyfta en hel fastighet. Nya detaljer som trappräcken, grindar och balkongräcken gör skillnad.

Ett enkelt sätt att uppgradera utseendet på ett hus är att se över detaljerna. Även om du kanske inte är i slagläge för att göra några omfattande renoveringar, kan du med enkla medel få till en rejäl uppfräschning. I alla fall om du koncentrerar dig på rätt saker, som verkligen gör skillnad.

En sak som är bra att börja med är att titta på balkongräcken, trappräcken och grindar. Det är inte sällan som dessa detaljer fortfarande är kvar i original, även om de för länge sedan passerat bäst-före-datum. Att byta ut räcken och grindar är också något som kan ändra stilen på huset på ett radikalt sätt, särskilt om du väljer att helt byta material.

Smide kräver blygsamt underhåll

Att byta ut en gammal murken trägrind mot en vacker grind i smide kan lyfta hela fastigheten. Plötsligt ser trädgården betydligt mer välskött och genomtänkt ut. En smidesgrind kräver dessutom mycket mindre omvårdnad och underhåll än grindar i trä, så du kommer få tid över att rensa gångar och rabatter istället.

I Stockholm finns flera företag som erbjuder smide till förmånliga priser. Det gäller dock att kontrollera så att det företag du anlitar har rätt kompetens. Vissa svetsfirmor är inriktade på industriellt smide, medan andra har en mer kreativt hantverksmässig profil. Priserna kan även variera mellan olika aktörer. Kolla in allsvets.se för mer information. 

22 May 2023