Ska du ha badrumsrenovering i Nyköping?

Funderar på att göra en badrumsrenovering? Har du lagt upp en budget för den? Funderar du på hur mycket som en sådan kan kosta? Då ger vi här tips och råd om hur man kan tänka när det gäller en badrumsrenovering i Nyköping. Priserna på både material och hantverkartjänsterna kan variera en del, men tipsen här ska tas med några tusenlappar både uppåt och neråt, då det kan finnas stora variationer på kvaliteten på renoveringsmaterialet och vilka priser som hantverkarna tar. Så detta blir endast en fingervisning på vad kostnaderna kan bli.

Vilken standard önskas på material?

Man brukar klassificera barumsmaterial (alltså det som man bygger väggar och golv med) utifrån standardkvalitet och högre kvalitet. Ungefär som man klassar frukt som klass A och B. Badrumsmaterial i standardkvalitet, brukar gå något mellan 2.000-5.000 kronor per kvadratmeter. Då menar vi standardkvalitet på kakle- och klinkerplattor.

Våtrumsfärg och våtrumstapeter går på ungefär 500-1.500 kronor per kvadratmeter. Väljer man sedan kakel- och klinkerplattor med högre kvalitet, än i standardutförande, kan man räkna med allt från 5.000 kronor och uppåt, per kvadratmeter. Det är då italienska kakelplattor och stenmaterial. Det finns ju inga tak när det kommer till dyrbara material som man önskar renovera sitt badrum med. Vill man kan man ju placera en kristallkrona i badrummet, och toalettstol med avancerad teknologi.

Den senaste teknologin i badrum

Vill man kan installera en toalettstol som både fyller på toapapper automatiskt och som både tvättar sin egen toastol och ser till att den automatiskt är ren och fräsch. Det enda man behöver göra är att fylla på toapapper och rengöringsmedel, så sköter toastolen allt annat själv. Den kan även duscha underlivet och blåsa med torkande luft om man inte vill använda papper. Så vill man kombinera en bidé med toaletten, så går det alldeles utmärkt. Inge dum idé alls. Allt blir lättare, i synnerhet hygienen om man skaffar sig en högteknologisk toalett. I Asien har vi redan sett sådana toaletter.

Vilken hantverkare ska utföra badrumsrenoveringen?

Vilket företag eller vilka hantverkare ska man välja till badrumsrenoveringen? Det finns ju kring 100-talet hantverkarföretag som kan ta på sig att utföra en badrumsrenovering i Nyköpingstrakten. Men vilka av dessa som är värda att anlita kan variera. Dels beror det på vilken slags badrumsrenovering som man har tänkt sig. Det viktigaste när man anlitar en hantverkarfirma är att välja en som har utbildade VVS-montörer och kunnig personal som kan bygga våtutrymmen.

3 Dec 2019