Saker att tänka på då man anlitar en rörmokare i Göteborg akut

Ska ni renovera badrummet i Göteborg eller har ni drabbats av en vattenläcka? Det finns rörmokare som åtar sig både små och stora uppdrag och som även kan rycka ut akut alla tider på dygnet.

En rörmokare i Göteborg kan fixa mer än stopp i avloppet och läckande rör, och arbetar ofta med både nybyggnationer och stora renoveringar där rörledningar måste bytas. Men det kan ändå vara bra att ha journumret till en pålitlig rörmokare nära till hands om olyckan skulle vara framme. Läckande rör och stopp i avloppet kan orsaka kostsamma skador om de inte snabbt åtgärdas. Råkar man ut för en vattenläcka gäller det att snabbt hitta huvudkranen för att strypa vattentillförseln. Om detta inte går måste man försöka täppa till vattenläckan med en trasa och försöka samla upp vatten genom att ställa en hink under röret. Men var försiktig ifall vattnet är hett. Ring sedan efter rörmokaren.

Viktigt att den rörmokare man anlitar är certifierad

Att anlita en rörmokare akut på obekväma arbetstider kostar naturligtvis lite extra. Men att vänta kan göra att skadan förvärras och att reparationskostnaderna blir högre. Men det går att spara pengar genom att använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden. Vid icke akuta reparationer och installationer kan man först jämföra priser genom att ta in offerter från några olika rörmokare. Men det är viktigt att den rörmokare man väljer är certifierad, särskilt vid badrumsrenoveringar och nydragning av rörledningar. Detta eftersom hemförsäkringen bara gäller om man använder sig av behöriga hantverkare.

25 Jan 2022