Så lyckas man med fönsterbytet i en BRF

Funderar ni på att byta fönster i er BRF? Med bra fönster kan man sänka sin energiförbrukning rejält. Men hur vet man egentligen vilka fönster som är bra och vad mer är viktigt att tänka på?

Ett fönsterbyte är ett stort och kostsamt projekt som kräver en hel del planering. Man måste också hitta rätt slags fönster vilket inte alltid är så lätt. De flesta bostadsrättsföreningar och husägare som byter fönster gör detta för att spara energi och för att få lägre värmekostnader. Genom att titta på fönstrets u-värde ser man hur energisnålt det är. Ju lägre u-värde, desto mer energi kan man spara. Men för att fönsterbytet ska bli riktigt lyckat måste man också titta på utseende, hållbarhet och underhåll. Lyckas man pricka rätt och hitta de fönster som passar huset och bostadsrättsföreningen bäst kommer också fastighetens värde att öka.

Byggföretag specialiserade på fönsterbyte i BRF

När man byter fönster väljer man ofta fönster med samma profil som tidigare men man kan även byta. Fast då måste man först ansöka om tillstånd från kommunen. Fönster finns också i olika material som trä, PVC och trä/aluminium. De har alla sina för- och nackdelar, vilka man måste väga mot varandra. Behöver man hjälp med att hitta rätt fönster till huset och fasaden kan man ta hjälp av en byggfirma som är specialiserad på fönsterbyten i en BRF. De kan ta fram olika alternativ och även hjälpa till med installation. Sök på ”fönsterbyte i Bostadsrättsförening”, och det kommer upp flera olika företag.

20 Mar 2022