Så kan en källarrenovering göra hemmet större i Stockholm

En källarrenovering kan vara nyckeln till att få mer boyta i Stockholm. Med rätt typ av inredning blir källaren en härligt varm och riktigt mysig yta.

Många satsar på en källarrenovering i Stockholm. Ett klokt beslut på många sätt och en insats som kan få hela hemmet att kännas betydligt större. Kvadratmeterpriser i Stockholm har ökat otroligt mycket de senaste åren, så att utöka hemmets area genom att renovera källaren är inte bara smart - det är också lukrativt.

Källarplan får oftast inte räknas som boyta i en bostadsannons. Oavsett detta blir en välrenoverad källare något som gör hela hemmet attraktivt. För även om källarytan räknas eller ej så erbjuder den i allra högsta grad utökad plats för familjen som bor i hemmet. Nästan som att få en extra våning på köpet.

Några tips för den som ska göra en källarrenovering

Om man bestämt sig för en källarrenovering i Stockholm finns det några småsaker att tänka på. Källarplan är av naturliga skäl fuktigare än våningarna ovan mark. Det är därför ett måste att känna till vilka material som lämpar sig bra att använda när man renoverar en källare.

Fukt bör inte stängas in. Plastfärg på väggar eller plastiga tapeter går därför helt bort vid en källarrenovering. Detsamma gäller plastmattor på golv eller andra ytskikt som blir för täta. Silikatfärg, däremot, passar utmärkt på väggarna i en källare. Denna färg är diffusionsöppen och låter därmed väggen andas och även avge fukt om så behövs.

Du kan läsa mer om en källarrenovering på denna sida: källarrenoveringstockholm.se 

12 Apr 2023