Renovera ditt ruckel till ett slott

Byta panel? Skrapa och lägga ny puts? Vilka färger och material gäller för dagens hus? Vad är hållbart och vad är mest miljövänligt? Bolla dina funderingar kring din fasad med en expert.

Har du köpt ett renoveringsobjekt? Har du köpt det enbart för att det var billigt eller även för att du älskar att renovera gamla hus? Tänk så fina hus som byggdes förr. Så många vackra modeller som inte skapas lägre idag. Förr var varje hus unikt, inte massproducerade i samma färg och stil. Nåväl, när du nu äntligen budat hem ditt ruckel och vill göra om det till ett slott lär du börja med att utföra en fasadrenovering i Stockholm. Hur drömmer du om att ditt hus ska se ut? Scrolla igenom pinterest och sociala medier och hitta förebilder. Vad är det du gillar, är det färgen eller stilen? Hur skulle det se ut i ditt område och på ditt hus?

Färg, form och material

När du hittat den stil och den färg du vill att ditt drömhus ska få så är det dags att leta rätt på en byggfirma som kan utföra din fasadrenovering. Låt säga att du ska skapa ett mörkgrönt hus med gräddvita knutar. Du ska behålla stilen på huset men använda en stående panel istället för liggande som det var förr. Du vill dessutom ha bredare brädor i din nya panel. Är det så att du inte alls vill ha en träpanel längre utan du vill skapa en mer underhållsfri fasad så kan du kika på att välja puts eller tegel. Dessa fasader är betydligt beständigare och kräver inte ommålning med jämna mellanrum så som en träpanel gör.

När du har bestämt dig

Oavsett vilket material du väljer till din nya fasad så bör du anlita en riktig expert när det gäller fasadrenovering. Hur hittar man en sådan då? Det bästa är förstås om du har kontakter. Vänner som nyss har renoverat sitt hus eller kanske bekanta som kan rekommendera någon som de vet gör bra jobb. Får du ett toppentips på en entreprenör som har goda referenser och dessutom kan ta på sig jobbet att renovera en fasad när det passar er tidsmässigt, då ska du slå till. Annars är det alltid smart att ta in offerter från fler hantverkare och jämföra mot varandra. Dels för att jämföra priser, men också för att träffa några och höra vad de rekommenderar, hur de tänker o.s.v.

27 Aug 2020