Pålning för stabilt bygge

Vid nybyggnationer är det av största vikt att ta reda på hur husgrunden ser ut så att du vet att huset är tryggt att bo i. Skulle marken visa sig vara ostabil är pålning en nödvändighet.

Kent var glad över den mark han köpt och snart skulle få bygga sitt hem på. Läget var perfekt. Ute på landet men ändå inte så långt från stan. Byggfirman som skulle ta hand om hela projektet var välrenommerad och med många fina vitsord. De skulle komma till platsen för att se vilka förutsättningarna för bygget var. De behövde kunna räkna ut hur mycket material som skulle gå åt och om det var något speciellt de måste ta hänsyn till.

Vid inspektionen såg de snart att det var behov av en mera stabil grund då marken var porös. Men de förklarade att det inte var något problem. Det var något de var vana att göra i sitt vanliga jobb.

Företaget fixade även pålning

Entreprenören förklarade att det handlade om att göra en markförstärkning genom att slå ner stålpålar i marken. De blev då en fast grund att fortsätta bygga huset på. När Kent visade sig lite orolig för den mjuka marken försäkrade entreprenören om att han inte hade något att oroa sig för.

Efter mötet kände sig Kent lugn. Han var glad att han anlitat just den byggfirman som kändes väldigt förtroendeingivande. Nu kunde han nyfiket följa bygget från början tills det stod där som det hem han så länge hade drömt om. Läs mer om pålning på denna hemsida: pålning.nu

 

 

28 Feb 2022