Överväger du gummimatta i stallet?

För den som inte har någon stor tillgång till spån kan en gummimatta passa bra. Med en sådan matta som grund i hästens box behövs inte lika mycket strö.

Anitas häst hade stått på spån i alla år. Något som var praktiskt då de kunde hämta det på ortens sågverk. Men en dag bestämdes det att företaget skulle säljas och att hästägarna inte längre kunde hämta sitt spån där. Det skulle användas till annat och kunde säljas istället för att ges bort.

Nu blev det bekymmersamt och Anita kände sig villrådig. Halm eller torv var inte direkt enklare att få tag på. Svaret kom när hon behövde det. När hon åkte för att köpa stallinredning hamnade hon i samspråk med ägaren och berättade om spånet. Då visade han henne de gummimattor som fanns i en annan del av butiken.

Gummimatta till stall

Så kom det sig att Anita köpte med sig en gummimatta för stall – något hon inte hört talas om innan. Den kunde användas både i box och på stallgång för att göra underlaget mjukare för hästarna. Det skulle slita mindre på deras ben om de fick slippa det hårda betonggolvet. Dessutom behövdes inte lika mycket spån.

Som tur var hade hon koll på måtten i boxen då gummimattan såldes per meter. Det skulle bli intressant och se vad Bosse, hennes häst, tyckte om den. Själv var hon osäker men visste att hästbutiken hade lång erfarenhet inom branschen och kunde sin sak. Den här mattan skulle spara spån och pengar – det visste hon redan.

5 Jun 2022