Överlevnadsguide för att klara av att renovera lägenhet i Stockholm

För att orka renovera sin lägenhet i Stockholm finns det några enkla tricks att ta till. Småsaker som gör processen kring en renovering betydligt härligare.

Först och främst – be om hjälp. Ring hem ett gäng kompisar och utrusta dem med flyttlådor och ordentlig packtejp när du ska renovera lägenhet i Stockholm. På några timmar har ni gemensamt packat ner alla saker som skulle tagit dig dagar att få ner i lådor om du skulle göra det helt på egen hand. Bjud på pizza som tack!

Gör en tydlig budget – och följ den. Bland det värsta med en renovera är att oroa sig över att det ska bli mycket dyrare än planerat. Upprätta en fungerande budget. Kolla upp exakt vad de olika bitarna av renoveringen kommer kosta och jämför olika firmors offerter. Det kommer spara dig såväl tid som ångest.

Fler tips när du ska renovera lägenhet

Ta in på hotell eller flytta in hos en vän några dagar. Det kan vara jobbigt att bo i det kaos en renovering ofta för med sig. Checka ut från byggdammet ett par dagar och tanka energi på annan plats. Det kommer hjälpa mycket mer än du kan föreställa dig.

Sist men inte minst – slarva inte med städningen. Trots att det är frestande att genast börja möblera upp det nyfixade hemmet så bör man ta tid på sig att städa först. Byggdamm letar sig in överallt och kan förstöra det vackraste av hem. Känns det motigt att städa kan man anlita en städfirma.

Läs mer om att renovera lägeneheter på denna sida: renoveralägenhetstockholm.se

12 Jun 2023