När du vill slipa golv i Stockholm

Behöver du slipa golv i Stockholm? Vet du inte riktigt hur du ska göra för att hitta en duktig och servicevänlig golvslipare i Stockholm? Det första som man kan göra är att googla "golvslipare Stockholm" till exempel. Då bör man få en lång lista på alla hantverkare som kan tänka sig att slipa om ditt golv hemma hos dig. När du har fått några sådana kontakter kan man sedan ta kontakt och be om offerter och referenser av de olika hantverkarna.

Sedan är det bara att jämföra dem. Välj sedan den som har bäst referenser, det är viktigare än att få tag i den som är billigast. Det säger nämligen inte särskilt mycket om hur bra de slipar om golvet. Är det verkligen så stor skillnad på det? Jo, det är det. Man kan anlita en duktig golvslipare och någon som inte är så duktig.

Nästan nya golv med golvslipning

Har man slitna golv kan man få dem nästan som nya om man väljer att slipa om dem. Det är bra mycket mer miljövänligt än att beställa nya golv. Det kräver mycket energi att tillverka nya golv. Och det krävs mycket lite energi att slipa om gamla och slitna golv. Den enda energi som krävs är elen till golvslipmaskinen. Och du får nästan samma resultat med en golvslipmaskin som genom att riva ut det gamla golvet och lägga på ett nytt. Dessutom tar det oerhört mycket längre tid att riva ut ett gammalt och slitet golv än att endast slipa om det gamla och slitna golvet.

Kräver sin hantverkare

Det kräver sin hantverkare att slipa om ett gammalt och slitet golv. Det som är så bra med att slipa om golv är att man tar fram en ny yta på det gamla och slitna golvet. När man slipar om golvet, tar man samtidigt bort alla repor, jack och smuts som kanske finns på det gamla golvet. När man sedan har tagit fram en ny yta på golvet så behandlar man det med någon sorts lack, hårdvax eller lut, olja eller bets. Vilket som beror på hur man använder golvet och vad som passar bäst på golvet. Med en lackering av golvet, får man ett nästan vattentätt golv som tål spill. Passar till exempel i köket. Med en hårdvax, eller inoljning, tar man fram träets ådringar. Med bets, får man en färgad yta, samtidigt som man ser träets struktur under färgen.

27 Dec 2019