Mättekniker i Sundsvall har många mätmetoder

Mättekniker i Sundsvall har många metoder och verktyg till sitt förfogande, oavsett om någonting ska byggas eller om det behövs inventering av stora volymer.

Kanske sa din träslöjdslärare någon gång till dig att du borde mäta två gånger och såga en. I grund och botten handlar det om att vara noggrann och vara säker på att du gör rätt från början. Det samma gäller så klart med byggen som är lite större än den där lådan du snickrade ihop i sjunde klass.

För större och mer komplicerade projekt krävs naturligtvis lite mer avancerade verktyg och metoder för att allt ska bli bra. Här kommer vi in på mätteknikerns arbete och dess roll i byggandet av vårt samhälle och alla de byggnader vi ser omkring oss.

Detta gör en mättekniker i Sundsvall

Så vad gör egentligen en mättekniker då? Precis som namnet antyder har arbetet att göra med olika typer av mätning. Men titeln ovan är kanske lite missvisande. I sitt arbete använder de sig inte direkt av den typen av måttband som du kanske har i skrivbordslådan. Istället tillämpar de moderna metoder och verktyg som 3D-scanning, flygmätning och mer för att skapa så exakta mätningar som möjligt.

Till deras arbetsuppgifter hör bland annat inmätning och utsättning för stora som små byggprojekt. Men även mängdreglering där de hjälper till att inventera lager av berg och grustäkter, eller byggledning och kvalitetssäkring. Är det någonting som behöver mätas kan du med andra ord lita på att en mättekniker i Sundsvall kan hjälpa dig med ditt projekt.

28 May 2023