Markarbeten i Uppsala kan vara spännande

När det ska byggas hus i Uppsala så startar det med markarbeten. En stor grävmaskin tar de första skoptagen – och en liten grabb får sina drömmar uppfyllda.

Per och Linda skulle bygga hus i utkanten av Uppsala. De hade valt husleverantör och hustyp. Det var också väldigt många andra beslut som de behövde ta – om inredning, vitvaror och annat. Och så behövdes det förstås pengar, men det hade de fått ordnat genom banklån.

Alla förberedelser var nu klara. Paret och deras 4-årige son Max var på plats på tomten för att titta på när det första spadtaget skulle tas. Eller ja, så kunde man i alla fall tänka på det symboliskt. I själva verket hade byggentreprenören så klart anlitat en firma som utförde markarbeten i Uppsala och de hade kommit med en enorm grävmaskin.

Största grävmaskinen för markarbeten

Nu var det dags. Linda plockade upp mobilen för att föreviga grävmaskinens första angrepp på marken, genom att ta ett fotografi. Max var alldeles till sig. Det här skulle verkligen bli något att berätta om för kompisarna på dagis. Han var allra mest imponerad av grävmaskinen och ville hemskt gärna prova själv att sitta i den.

När det blev en paus i arbetet, och grävmaskinisten hoppade ut för att inspektera det som de första skoptagen hade blottlagt, så frågade Per lite försiktigt om Max önskan kunde uppfyllas. “Självklart ska grabben få komma in i hytten”, blev svaret. Lyckan var nu fullkomlig, både hos föräldrar och son.

28 Nov 2022