Målare i Älvsjö kan det där med fasadmålning

Anamorfos är en perspektivteknik inom målning som skulle göra vilken fasadmålning som helst superspännande. Kanske något att anlita din målare i Älvsjö för.

Anamorfos är en teknik inom konstmålning där man jobbar med illusioner via förvrängningar. Målningar som är gjorda enligt denna teknik blir obegripliga och förvrängda om de ses från fel vinkel. Vid rätt vinkel blir de däremot helt begripliga och vackra. Tekniken började användas redan på 1600-talet.

Ett exempel på anamorfos är när den schweiziske konstnären Felice Varini 2014 fick möjlighet att dekorera ett antal fasader i centrum av den belgiska staden Hasselt. Mönstret på fasaderna hängde ihop i en enhetlig bild. Men den blev bara begriplig om man stod på ett särskilt ställe i staden.

Anlita målare i Älvsjö för ditt måleriprojekt

Blev du inspirerad av anamorfos som teknik? Kanske en idé om du äger flera fastigheter med stora fasader i Älvsjö. Då kan du få hjälp av ett måleriföretag i Älvsjö. Men innan du börjar leta runt efter en lämplig kandidat kan det vara värt att fundera igenom vad du vill ha ut av en sådan firma. Uppfyller de till exempel följande krav:

23 Apr 2022