Måla som en målare

Hur kunde det blir så dåligt resultat? Många ställer sig exakt den frågan efter att ha målat om i sitt hem och där resultatet granskas. Det finns en slags happy-go-lucky-inställning kring att måla om och det är ofta den som ställer till det. Många behandlar ett målerijobb mer som en rolig grej än som ett hantverk. Man ser att en målare är totalt onödig att anlita och man glömmer bort att det är ett yrke som också kräver en ganska lång utbildning.

Att det är möjligt att måla utan en målare innebär inte att alla kan klara av det. Det är fullt möjligt att slå in en spik med en hammare också - men då skulle komma på tanken att bygga ett hus trots det, eller hur?

Nej, det är dags att ta yrket målare på ett större allvar och om man väljer att måla på egen hand så bör man åtminstone börja tänka som en målare och efterlikna hur en sådan arbetar. Vi ger några tips kring detta och vi säger att du bor i en lägenhet i Stockholm; en vitmålad sådan där du vill förändra radikalt och måla om väggarna i vardagsrummet i en mörkblå nyans - något som också fler och fler, glädjande nog, väljer att göra.

Så lyckas du med ditt måleri i Stockholm

Vi ger några tips kring hur du lyckas med konststycket att måla som en målare:

På sajten https://www.malarestockholm.nu/ kan du läsa om hur en professionell målerifirma arbetat.

6 Sep 2018