Måla om hemma

Visst låter det som en alldeles underbar idé. Särskilt när man har massor av tid över och vädret kanske inte är så strålande. När tanken dyker upp, ta ett steg tillbaka och fundera på saken.

Det är lätt att romantisera vissa tankar. Se hur mysigt det kommer att bli. För att inte tala om när man är klar. Man ser det perfekta resultatet. Men erfarenheten säger att mysigt inte är ett ord som associeras med att måla hemma. Kanske om man sitter vid köksbordet och målar med vattenfärg. Men att måla ett rum kräver mera förarbete än att plocka fram penslar, färg och papper.

Har väggen hål ska de fyllas och jämnas ut. Har tapeten lossnat på sina ställen måste det åtgärdas innan man kan börja med “det roliga”. Plus att man inte får glömma att täcka golv och lister. Plötsligt inser man att ett rum har betydligt mera yta som inte ska målas. Det innebär att det måste täckas och skyddas. Det blir förhoppningsvis i slutändan det resultat man önskat. Men de där irriterande fläckarna som hamnat i taket och kanske på listerna kan verkligen förstöra hela intrycket.

Ta det lugnt

När man insett att det nog inte är den bästa idén man haft, vilket kan bero på att man inte gjort något liknande innan, då är det dags att kontakta en målare i Solna. Kanske den där man hört så mycket gott om. Och en vacker dag när man kommer hem från jobbet är rummet perfekt målat i den nya färgen.

25 Nov 2020