Linjemålning är inte bara för vägar och parkeringsplatser

Linjemålning är viktigt för säkerheten och för att hålla ordning i trafiken och på parkeringar. Men linjemålning går även att använda på många andra platser.

Att köra på en nyasfalterad väg utan linjer kan vara svårt, särskilt nattetid och då det inte finns gatubelysning. Då märker man hur bra det egentligen är med vita linjer som lyser och visar vägen då bilens strålkastare träffar dem. Linjemålning skapar ordning i trafiken och motverkar olyckor.

Det är också en förutsättning för att man ska kunna nyttja ytan på en parkeringsplats på bästa sätt. Utan vita linjer som visar var man ska parkera och köra in och ut blir det lätt kaos. Men linjemålning kan användas till så mycket mer, exempelvis skolgårdar, lekplatser och idrottsplatser. Både företag, privatpersoner, kommuner och föreningar kan beställa linjemålning.

Linjemålning som inte bleks i solen

Vill man ha hjälp med linjemålning ska man vända sig till en seriös aktör som vet vilka bestämmelser och regler som gäller. Och som använder sig av miljögodkända färger som tål både regn, sol, is och snö utan att förstöras. Den färg som används för linjemålning går att få i alla möjliga kulörer, vilket kan vara särskilt användbart när man utsmyckar en skolgård.

Ta in offerter från några olika företag för att jämföra priser. Men titta också på vad de olika företagen har gjort tidigare. Ska man exempelvis måla linjer och utsmycka en skolgård eller lekplats kan det vara viktigt att anlita ett företag med stor erfarenhet av just detta. Då kan man också ofta få hjälp och tips om vad som kan göras. Ta hjälp med linjemålning via denna hemsida: www.linjemålning.com

10 Oct 2022