Låt en elektriker sätta ljus på tillvaron

Är det dags att dra om elen där hemma? Eller vill du installera nya armaturer? Anlita en certifierad elektriker, och känn dig trygg med att jobbet blir 100% korrekt och säkert utfört.

Belysningen i ett hem är a och o, i synnerhet i det nordliga Skandinavien där mörker råder stora delar av året. Med hjälp av rätt belysning, kan man ändra både känsla och intryck i ett rum på ett mycket effektfullt sätt. Allra bäst är att blanda allmänbelysning och stämningsfull belysning, samt att satsa på minst 5-7 ljuskällor per rum. Byta glödlampa är något så gott som alla klarar av på egen hand, vissa kan också fixa en trasig stickpropp utan problem. Men för större eljobb, och sådant som rör t.ex. fasta belysningsinstallationer - är det alltid bäst att ta hjälp av behöriga elektriker. De kan hjälpa till med alltifrån t.ex. infällda spotlights och sensorstyrd belysning, till kreativa ljusinstallationer och stilig utomhusbelysning.

Fackmannamässig standard viktigt vid försäkringsfrågor

Elektricitet och elinstallationer är alltid förenat med vissa risker. Risker som kan få rejält tråkiga konsekvenser om det vill sig riktigt illa. Just därför finns det krav på att dragning av el, installationer och besiktningar av el måste utföras av behöriga elinstallatörer. Framförallt är det här naturligtvis viktigt för din säkerhet, så att du ska kunna känna dig trygg med att elen hemma hos dig är korrekt dragen och fungerar som den ska - utan risk för haverier, farliga kopplingar eller kortslutningar. Men det är också en fråga om försäkringar. Skulle det t.ex. bryta ut en brand hemma hos dig som visar sig bero på felaktigt kopplad el - blir det nobben av ditt försäkringsbolag och du står utan ersättning. Smartast är därför att alltid anlita ett proffs för eljobb, oavsett hur händig du själv än må vara.

Elbesiktning inför husköp

En professionell elfirma har många strängar på sin lyra och kan stå till tjänst med en hel del annat utöver installationer och kopplingar. Står du t.ex. inför ett husköp men vill ha full koll på samtliga eldragningar innan något kontrakt skrivs? Då är det en elfirma du ska ta hjälp av. De har kompetens och behörighet att utföra besiktningar och kontroller för att se om elen är i bra skick eller om den behöver dras om och fixas till. Långt ifrån alla husköpare väljer att göra detta, men vill man vara på den säkra sidan är det inte alls en dum idé.

21 Sep 2020