Köpa spabad för avkoppling på hemmaplan

Att åka på spa kan vara underbart och härligt men dyrt i längden. Om du istället skulle köpa ett spabad till hemmet kan du få spakänslan hemma varje dag.

Ordet spa väcker ljuva reaktioner. Avslappning, behandling och varma bad. Visst låter det underbart, men man behöver lediga semesterdagar eller helger för att åka på spa så ofta man önskar. Då får man hitta alternativ som ger andrum i vardagen på andra sätt. Läsa böcker och i tanken vara i andra världar kan vara ett sätt, men det ger bara avkoppling och ingen spakänsla.

Att läsa bok med ansiktsmask på skulle ge mer känsla men förmodligen inte så mycket. Att försöka läsa en bok i duschen är också rätt lönlöst. Frågan är om sidorna i boken klibbar ihop innan man får svidande schampo i ögonen. Det är dags att hitta ett bättre sätt att hitta spakänslan.

Köpa ett spabad till trädgården är bästa investeringen

Skaffa ett eget spabad och mät ut en plats på tomten där spabadet kan stå. Om man planerar lite när man ska köpa spabad kan man fixa det riktigt mysigt. För att förhindra att grannarna avundsjukt ska stå och titta, finns det alternativ att tillgå. Antingen kan plantera en fin vintergrön häck runt spabadet eller sätta upp ett snyggt plank.

När spabadet är på plats kan man så ofta man vill starta upp det och hitta lugnet i vardagen. Det varma vattnet låter kroppen få slappna av i lugn och ro, samtidigt som strålarna masserar ömma och trötta muskler.

30 May 2022