Kan man isolera färdiga hus?

Det går alldeles utmärkt att isolera färdiga hus. I synnerhet om man har ett äldre hus, kan dwt vara si som så med isoleringen. Äldre hus sätter sig och med årens lopp kan det bli lite glesare med isoleringen, väggarna står inte lika intakt när marken rör på sig och isoleringen hamnar på annat sätt vilket inte alltid tätar väggar, fönster och tak. 

Man kan enkelt antingen bygga ut själva fasaden, genom att man lägger på en isolering på själva fasaden och sedan bygger på en ny fasad som man sedan målar om i den ursprungliga färgen. På så sätt kan man bygga in både luftspalt och lägga in isolering där det fattas. Särskilt kring dörrar och fönster, och ventiler kan man behöva isolera extra mycket.

Beställ isolering från Karlstad

Beställer man isolering från Karlstad, får man produkter som produceras i den värmländska storstaden. Då kommer tillverkarna ut till dig och tittar på ditt hus och föreslår den slags isolering som passa just ditt hus bäst. Man kan behöva isolera kring rör, kring fönster, dörrar, ventiler och tak. När man isolerar hus, förbättrar man inomhusmiljön och får ett bättre inomhusklimat. Oberoende vilket material som ditt hus är byggt av så kan man isolera det.

Sänk dina uppvärmningskostnader

När du förbättra isoleringen på huset så kan du sänka dina uppvärmningskostnader. Det blir många slantar per månad som du kan investera i isolering och slipper slösa på energin. Det finns ju passiva hus som på rätta sättet med isoleringe inte behöver någon extra uppvärmning, utan de värms upp av oss som bor i husen och med det varmvatten som vi dagligen använder plus de värmekällor som vi använder när vi lagar mat. Vill man kan man täta sitt hus så pass väl att det blir ett så kallat passivt hus.

Täta med miljövänliga material

Vill man så kan man även använda helt miljövänliga material till att täta huset med. Här kan man använda allt från lin, hampa till fårull, spån, vass och mineralull och olika slags skum.  De framställs på miljövänliga sätt och framför allt lin och hampa är fuktabsorberande material som tillsammans med papp och luftspalt isolerar mycket effektivt hus. Det känns bra att isolera med miljövänliga material då man vet att vi människor mår mycket bra av det slags material också. Då behvöer man inte bekymra sig över skadliga material i sitt eget hus. Behöver du isolera hus i Karlstad? Läs de mer om det på: isoleringkarlstad.nu

19 Feb 2020