Innergården - en plats för alla

En prydlig och funktionell innergård kan göra underverk för ett bostadsområde. En plats för barnen och husdjuren att leka, att grilla och fika och umgås på mer yta än uppe i din lägenhet.

Bor du kanske i lägenhet i ett flerfamiljshus? Man kan lätt få upplevelsen av att det blir trångt och instängt i lägenheten. Inte minst om man till exempel saknar balkong. Ingenstans att gå ut för att ta emot solens strålar, känna vinden i ansiktet eller gräset mellan tårna. Det är lätt att bli frustrerad av att vara fast i sin lägenhet när solen för en gångs skull värmer på och det äntligen är grillväder igen. Att bara sitta inne mår man såklart inte särskilt bra av. Det har pandemin under 2020 inte minst gjort tydligt för oss. En fin innergård gör mycket för humöret. Det är alltid värt att rusta upp en sliten innergård så att det blir en plats du kan verkligen kan njuta av.

En mötesplats för dig och dina grannar

Förutom att innergården blir lite av en trädgård och en uteplats för dig har den många sociala fördelar. Naturligtvis delar du såklart din innergård med dina grannar, vilket innebär att ni får en naturlig plats att träffas på. Det kanske inte är bäst förutsättningar för att lära känna sina grannar när man möts med tunga matkassar i trapporna. Men en fika på innergården erbjuder helt andra möjligheter.

Saknar du en innergård eller den inte håller måttet är det med andra ord dags att sätta igång renoveringsarbetet. Det är ett tungt jobb som kräver duktiga hantverkare. Men glöm inte säga åt dem att följande ska stå på listan över vad som ska finnas på innergården: grill, leksaker till barnen, sittplatser och mycket gröna och blomstrande växter.

Ger dig utrymmet du behöver

En innergård kan också vara lösningen om man har besök av större sällskap. Det kanske är så att man ska fira en födelsedag, en examen eller en konfirmation och vill bjuda in ett stort antal gäster. Större än vad som får plats eller är trevligt att ha i lägenheten.

Då är innergården en räddning. Här behöver man inte trängas utan kan röra sig fritt och lite som man vill. Barnen kan leka och underhållas och det finns ofta någonting för alla. Renovera din innergård så att den kan ge er det utrymmet som ni behöver. Innergården är en plats för alla.

6 Aug 2020