Husbesiktning inför försäljning i Stockholm

Som köpare av ett hus i Stockholm vill man veta vad det är man får. Därför är det viktigt att man utför en husbesiktning, så att man upptäcker eventuella fel.

Det finns många olyckliga nya husägare som önskar att de hade utfört en husbesiktning, innan köpet gått igenom. För det kan bli en mycket tråkig och dyr affär om huset visar sig ha fel och brister som man inte kände till, eller kan se med blotta ögat. Kanske sådant som inte ens ägaren har en aning om, eller inte vill berätta.

I Stockholm har det därför blivit en vana att man som husköpare ska se till att utföra en husbesiktning innan köpet slutförs. Det är en kostnad som är mycket liten till skillnad mot dyra renoveringar orsakade av felaktigheter som man annars kanske inte känner till. Och som kan ta många år innan man ens upptäcker.

Boka husbesiktning i Stockholm

Vad är det man ska tänka på inför en husbesiktning i Stockholm? Den frågan går snabbt att besvara. Men bör ha skrivit ett kontrakt med säljaren, där det står att en besiktning ska ske och hur man hanterar utfallet av den. Annars riskerar man att göra en besiktning men inte få köpa huset. Men allt sådant vet och kan en mäklare och kan styra upp.

Det man som husköpare ska tänka på i förväg är vilka fel och kostnader som man kan tänka sig att huset kan ha utan att man väljer att avsluta köpet.

19 Feb 2023