Hur ser dina golv ut?

Frågan i rubriken är en relevant sådan – men tyvärr även en bortglömd fråga som många skulle tjäna på att ta tag i. Med detta menar vi att golvet är ett bortglömt område i ett hus och att det i kombination med ett stort slitage måste bytas, slipas och bonas exempelvis bonas med jämna mellanrum.

Kort och gott; du och din familj går hela tiden på era golv, ni har tunga möbler på det och av allt detta kommer ett naturligt slitage som förfular hela ert boende. För – det gör verkligen det. Ett slitet golv syns överallt och det ger avtryck till det övriga boendet. Äger du ett hus så spelar det liksom ingen roll om du målar om, om du bygger nytt eller om du tapetserar en vägg ifall dina golv inte ses över och – vid behov – inkluderas i din renovering.

Sällan har devisen om att börja från grunden varit så sann som då det kommer till dina golv. Många tar för givet att det kommer att vara väldigt dyrt att byta golv och visst finns det en poäng i detta. Det kostar pengar och väljer du exempelvis parkett av ett lite finare material så kan du kallt räkna med att detta kommer att kosta dig ungefär mellan 350-450 kronor/meter2 och beroende på hur stort ditt hem är så handlar det naturligtvis om mycket pengar – att addera dessutom till priset för en golvläggare.

Anlita en golvläggare med rot-avdraget

Gällande en golvläggare dock så behöver inte en sådan bli så dyr. Det finns dels en möjlighet i att använda konkurrensen och därigenom pressa priset nedåt –  du kan kontakta flera golvläggare och jämföra deras priser till dess att du hittat en som passar din budget. Vidare dock – och detta över hela Sverige – så kan du använda rot-avdraget och genom detta dra av 30% av den totala arbetskostnaden för din golvläggare.

Lejonparten av dina pengar kommer således att läggas på material och här finns ingenting som säger att just parkett behöver vara alternativet för dig och ditt självklara val. Nej, du kan mycket väl göra som många andra och upptäcka de stora fördelar som finns i att välja exempelvis mattor; ett bespottad område som dock har utvecklats enormt mycket och som idag – oavsett om det gäller plast, linoleum, vinyl eller textil – håller väldigt hög kvalitet.

14 Oct 2016