Hur kan en rörmokare hjälpa?

Har ni köpt ett hus? Kanske ett äldre hus? Framförallt då är det extra viktigt att se över sina ledningar. Ta hjälp av en rörmokare att se över ert rörsystem och se till att allt står rätt till.

Rörmokare kan även hjälpa er att installera t ex vattenberedare, tvättmaskin, diskmaskin, mm. Istället för att ge er på det själva, ta hjälp och få det rätt direkt. Skulle något bli fel kan det både bli kostsamt och tidskrävande. Har ni byggt ett nytt badrum och behöver få in vattenledningar till dusch och toalett? Som rörmokare är man kunnig inom ett ganska stort område och det finns flertalet anledningar till att behöva anlita en rörmokare.

Har ni en spricka i vattenlåset?

Det händer att man får sprickor i vattenlåset eller att det går hål i röret. Rörmokare hjälper och lagar det som går att laga. Behöver det bytas kan de även göra det för dig.

Vattenledningar används flera gånger dagligen i ett aktivt hus. Rent vatten går ner där, men även smuts från tallriken. Det händer att det blir stopp i rören. Rörmokare har en kamera som de kan skicka in där de ser hur det ser ut och vad som krävs för att lösa ditt problem. De kan även skicka in en slang som sprutar ut hett vatten och spolar rent i rören.

Att se över rören innan det verkligen krävs är att råda, då det lätt springer iväg med pengar när olyckan väl är framme. Om ni årligen låter någon se över era rör och spola rent är ni på god väg att ha rör som håller länge.

Vem ska ni anlita?

Då rörledningar är en så pass viktig sak för att få hemmet att funka som det ska är det ytterst viktigt att hitta rörmokare som vet vad de håller på med. Ni hittar olika förslag på internet, många har social media där ni kan kontakta firman. Ring även gärna runt och få olika prisofferter och få en personlig uppfattning.

Många i ens närhet använder sig av rörmokare, de kan kanske ge er något förslag. Låt inte priset vara det avgörande, det är viktigt att ni anlitar någon som vet vad de gör. Ni kan dessutom få ner priset en del då rörmokare ingår i ROT-avdraget. Det innebär en viss procents avdrag som Skatteverket betalar åt er. Ni behöver alltså inte ens lägga ut pengarna utan firman gör avdraget direkt.

30 Sep 2020