Höga krav på badrumsrenovering i Bromma

En badrumsrenovering i Bromma kräver noggrannhet för att bli bra. Visst är det viktigt att materialval, färger och inredning blir rätt, men än viktigare är det att anlita rätt hantverkare.

Badrummet använder vi dagligen och det måste tåla vatten och fukt, vilket ställer väldigt höga krav på tätskikt, avlopp och golvbrunn. Men fukten ställer också extra höga krav på andra installationer som exempelvis eluttag, lampor, handdukstork och golvvärme. Därför är valet av hantverkare extra viktigt. Förutom att de måste vara noggranna behöver de även vara certifierade och specialutbildade för arbeten i just badrum och andra våtutrymmen. Slarvar man och anlitar fel hantverkare, som inte utför arbetet enligt gällande byggregler, kommer hemförsäkringen inte att gälla. En felaktig elinstallation är dessutom ett brott som ska anmälas till polisen.

Viktigt att man anlitar rätt hantverkare till badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering i Bromma kräver många olika slags hantverkare som exempelvis plattsättare, målare, snickare, vvs-installatör, elektriker. För att slippa att själv leta reda på alla hantverkare som behövs, kontrollera deras skicklighet och behörighet, kan man i stället anlita ett företag specificerade på badrumsrenovering. De brukar erbjuda totalentreprenad, vilket innebär att de kan ansvara för hela badrumsrenoveringen eftersom de har all den kompetens som krävs inom företaget. Totalentreprenad brukar bli billigare än att anlita varje hantverkare för sig. Skulle något ändå bli fel och det uppstår problem efteråt, vet man direkt vem som är ansvarig. För att hitta en riktigt bra byggfirma som har badrumsrenovering som sitt specialområde måste man också titta på referenser och referensobjekt.

25 Jan 2022