Hjälp med golvslipning i Stockholm

Det fina med trägolv är att de går att slipa om när de blir slitna och de ser ut som nya igen. Att anlita en professionell golvslipningsfirma i Stockholm behöver heller inte vara särskilt dyrt.

Att slipa om ett trägolv är betydligt billigare än att lägga ett nytt och det går oftast inte ens att se skillnad på ett nyslipat golv och ett som är nylagt. Dessutom går det mycket snabbare. Om rummet inte är alltför stort kan man med hjälp av en erfaren golvslipningsfirma få golvet både slipat och efterbehandlat på en dag. Det går också att laga trägolv och exempelvis byta ut trasiga parkettstavar. Med andra ord finns det ingen egentlig anledning att riva ut gamla trägolv och ersätta dem med nya, annat än om man slipat dem för många gånger och de blivit alldeles för tunna.

Hur många gånger kan man slipa ett trägolv?

Hur många gånger man kan slipa om ett trägolv beror på hur tjockt det är. Ett massivt trägolv går att slipa mellan fyra till sex gånger. Därför ska man heller inte slipa ett trägolv i onödan. För att trägolvet ska hålla så länge som möjligt och inte bli repigt eller få fläckar, är det viktigt att man också ytbehandlar golvet efter att man slipat det. Lack och vax skyddar golven bra mot vätska, spill och smuts och passar därför särskilt bra på golv som utsätts för lite mer slitage. Annars kan man också behandla trägolv med olja eller med lut och vitsåpa. Då bibehåller man träkänslan på ett helt annat sätt, men då det inte skyddar lika bra passar det bättre i exempelvis ett vardagsrum eller sovrum.

Prisvärd golvslipning genom rot-avdraget

Att få trägolven slipade och ytbehandlade behöver inte vara särskilt dyrt eftersom man också kan använda sig av rot-avdraget. Därför lönar det sig sällan att hyra en golvslipningsmaskin och själv renovera golven. Men det kan också löna sig att jämföra priser mellan några olika företag genom att ta in offerter. Fast man kan inte bara se till pris då det finns vissa fördelar med att välja ett mer erfaret företag. Dels så är de skickligare och resultatet blir både snyggare och mer hållbart, men man kan också få bra råd och tips om passande ytbehandlingar och hur man bäst ska sköta om sina trägolv. En riktigt proffsig golvslipningsfirma brukar också lämna flera års garanti på sitt arbete. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.stockholmsgolvslipning.nu

21 Oct 2021