Hitta en prisvärd takläggare i Stockholm

Oavsett vilken typ av hantverkare man behöver anlita i Stockholm så finns det en väldigt skillnad i pris mellan de olika företagen. Ett jobb kan för den ene kosta omkring 50.000 kronor; detta medan en annan tar 70.000 kronor för jobbet i fråga och där en tredje kanske nöjer sig med 57.000 kronor. För samma jobb.

Ska det vara så? Ja – och nej: det handlar om en fri marknad och det är upp till dig som kund att avgöra hur mycket du är beredd att betala för den tjänst du behöver hjälp med. Ska du exempelvis byta ut ditt tak och behöver anlita en takläggare så kommer det således till syvende och sist vara din uppgift att hitta en sådan som erbjuder jobbet till ett pris som passar din budget.

Här ska man veta att det dock handlar om en delikat avvägning. Du vill dels betala så lite som möjligt för din takläggare – men samtidigt så vill du också att taket denne lägger på ditt hus i Stockholm står emot tidens tand och läggs ut enligt konstens alla regler. Du vill, kort och gott, inte få ett fuskjobb på halsen.

Just tak är speciellt i det här avseendet. Detta då ett sådant har – ska ha, åtminstone – en lång livslängd och att man som husägare därför bör vara beredd på att betala lite extra. Detta då den summan i slutändan kan komma att betala av sig. Vi skulle därför rekommendera att du inför ett takbyte och efter en initial kontakt med så många takläggare du orkar träffa gör följande: välj bort den dyraste och välj bort den billigaste.

Gällande ett takbyte så finns det nämligen andra faktorer som kan påverka priset till din fördel; priset för din takläggare kommer i sammanhanget inte att utgöra lejonparten av kostnaden. Vi tänkte här visa några detaljer som kan ge dig ett bättre pris för ett takbyte utfört av en professionell takläggare i Stockholm:

3 Jan 2017