Här hittar du isolering till huset i Västerås

Är det inte så att vi behöver material som är mer naturnära och naturligt, eller hur? Det kanske kommer en våg av "tillbaka till naturen"-rörelse, när alltfler vill flytta ut på landet, bygga eget, ha egna höns och djur, och odla sina egna grönsaker. Alltfler efterfrågar miljövänliga produkter och vet att det som är bra för naturen också är bra för oss människor. Därför kommer vi antagligen att se fler produkter på marknaden som både är miljövänligt och bra för människor och djur. Detta kommer troligen att växa. Redan nu ser vi byggvaror som är bpde miljövänliga och bra för oss människor, såsom material för villor som behöver isolering i Västerås

Isolera med restprodukter från sågverk

Vi ska ju minska slöseriet och alltmer återanvända allt som bara går att återanvända. Så varför inte återanvända "slaggprodukter" som kommer ur våra sågverk? Som tur är, finns det företag som redan har tänkt dessa tankar och som har utarbetat sätt att ta till vara sådana produkter som ändå är på väg att slängas. Detta som ändå skulle slängas, renas och bearbetas och görs om till träfiberskivor. Det som är bra med dessa naturliga bygggnadsmaterial, jämfört med de kemikalier som annars används i isolering av hus, är att dessa suger åt sig fukt, och "andas", alltså suger åt sig fukten och skickar den vidare genom väggen, där fukten hör hemma – utomhus. Skivorna åldras i takt med huset, vilket innebär att du inte behöver byta ut dem, överhuvudtaget. Det blir inte gammalt eller förbrukat. När huset är gammalt nog för att rivas är även de naturliga materialen färdiga för destruering. 

Finns i Västerås

Den som önskar få dessa naturliga träfiberskivor monterade för isolering i sitt hus kan köpa dem på plats. Eller så ringer man och ber företagets personal komma ut och se till att de kommer på plats i villan. Då vet de att de monteras på rätt sätt så att de gör så stor nytta som det bara är möjligt. Och du som kund och villaägare får en god isolering i huset och slipper frysa. Med en god isolering kan du sänka kostnaderna som man annars behöver lägga, vilket brukar vara den största utgiftsposten i sitt villaägande.

Bo i passiva hus

Sugen på att bo i ett passigt hus? Som namnet antyder är passiva hus, sådana som inte kräver någon uppvärmning. De är så pass väl isolerade att det är de boende som står för värmen i huset. Matlagning, varma duschar, varma bad och all elektronik som vi använder i våra hus står för uppvärmningen.

15 Feb 2019