Hållbara golv som är snygga

På kontor är det viktigt att man väljer ytskikt som är snygga, tåliga och lätta att rengöra. Det är ytor som används av människor som har skor på sig och kontorsstolar som ständigt förflyttas.

Ofta skiljer man mellan hållbara golv och snygga golv. Det är en ekvation som är svår att få ihop. Men idag finns det golv som klarar av hårt slitage och som ändå kan hålla sig snygga under en mycket lång tid. Det går också att få golv som är behagliga att gå på, vilket är viktigt på arbetsplatser där personalen går i skor hela dagarna. Lägger man dessutom till möbler som ständigt flyttas och att personal och kunder kommer in med snö, regn och smuts på skorna, så ställer det ännu högre krav på golvet.

Med regelbunden städning

Städning är något som både är bra för golvet och som även sliter på golvet. Ett golv som regelbundet utsätts för golvtvätt kan få skarvar som delar på sig, eller fuktfläckar. Så hur gör man om man har ett kontorsgolv som man vill ska vara bekvämt, tåligt, hållbart och lätt att rengöra? Jo, idag finns det golv av en mängd olika material, färger och mönster. Hårdare golv är ofta lättare att rengöra och mer hållbara och tåliga, men samtidigt kan man få ont i kroppen av att gå på dem hela dagarna. Väljer man istället ett slipningsbart trägolv, laminat, gummi, heltäckningsmatta eller liknande, så får man ett golv som har alla önskade kvaliteter.

28 Jan 2021