Ge rummet ett ansiktslyft med ett nytt golv

Golvet har stor betydelse för ett rums karaktär och ska helst väljas med omsorg. Både färg, struktur, material och kvalitet har betydelse, men rätt golv kan också vara en bra investering.

Det lönar sig alltid att satsa på kvalitet då man ska byta ett golv. Då får man ett golv som håller sig snyggt länge och klarar många år av slitage. När man väljer golv bör man ta hänsyn till husets arkitektur och när det byggdes, men man ska även tänka på hur rummet används.

En hall som ofta utsätts för blöta skor och grus behöver ett golv som klarar det utan att med en gång bli repigt. Därför passar klinkers eller ett trägolv av hårdare träslag extra bra i en hall. Linoleum är ett annat hållbart och miljövänligt material som dessutom går att slipa och putsa upp när det blir repigt. Materialet passar bra i kök eftersom det klarar spill väldigt bra och är lätt att rengöra.

Anlita en professionell golvläggare

Vissa golv som exempelvis textila golv eller klickgolv kan man många gånger klara av att lägga in själv, i alla fall i lite mindre rum. Men är ytan större eller om det handlar om material som trä, ska man nog anlita en professionell golvläggare i Göteborg. Börja med att ta in offerter från några olika golvfirmor för att jämföra priser. Det är också viktigt att välja en golvläggare som använder sig av kvalitativt material, annars kommer inte golvet att hålla särskilt länge.

22 Mar 2021