Förbered för din målare på Södermalm

Om du vill kan du själv riva ned den gamla tapeten innan din målare på Södermalm kommer och sätter upp ny. Det finns en stor tillfredsställelse i att göra det.

Det hördes ett långt ritsch. Jessica suckade nöjt. Så tillfredsställande det här var. Det var lika omöjligt att sluta som det var att sluta riva bort löst skinn från en flagnande solbränna. Hon pillade in naglarna under en kant igen tills hon lyckades få grepp och kunde dra. Ännu en bit tapet lossnade från väggen.

Hon tog ett steg tillbaka och tittade. Det såg verkligen inte klokt ut. Det liknade en sån där skabbig lya som man bara brukar se på film. Men det skulle snart ändra sig. Hon hade nämligen redan kontaktat en målare på Södermalm. Han skulle komma ett par dagar senare och till dess ville Jessica ha förberett så mycket som möjligt.

En målare har sett det mesta

Det var roligt att förstöra, det kunde hon inte förneka. Men det här var ju i alla fall tillåten förstörelse. Inte som att hon gick på stan och saboterade för andra. Allt skulle återställas och bli mycket snyggare än förut när målaren kom och bredspacklade för att sedan sätta upp den nya läckra tapet som Jessica hade valt.

“Mamma, här ser ju inte riktigt klokt ut!” Jessicas dotter hade kommit hem från skolan. “Vet du vad”, sa Jessica, “gå och leta reda på din kritask så ska vi ha riktigt roligt tillsammans”. Strax därpå blommade kreativiteten ut i fulla drag. Väggarna förvandlades till en djungel med apor och lianer. Jessica undrade vad målaren skulle tänka när han kom. Nåja, han hade säkert sett det mesta redan. Läs mer om målare på denna webbsida: https://www.målaresödermalm.se

30 Aug 2022