Varmvattenberedare med varmt vatten året runt

Det finns vissa saker som man tar för givet. Om du exempelvis bor i en lägenhet så räknar du också med att varmvatten ska finnas närhelst du behöver det; oavsett vilken tid på dygnet det handlar om eller vilken årstid det handlar om. 

Något som kan innebära en obehaglig överraskning - eller ett uppvaknande - den dagen du flyttar till en villa där man själv styr över vattnets temperatur. Det är nämligen så att du i ditt nya hus kan behöva ett tillägg till det ordinarie värmesystem för att säkra tillgång till varmvatten under hela året - detta i form av en varmvattenberedare.

En varmvattenberedare kan ge er tillgång till varmvatten året om. För större familjer ka en varmvattenberedare av en lite större modell vara avgörande för husfriden; vatten finns både för dusch, bad och för diskning

I många fall kan en investering i en varmvattenberedare vara av stort värde. Skulle ditt hus värmas upp av en äldre värmepanna så kommer detta att påverka tillgången till varmvatten under sommarhalvåret - som i många fall kan bli nästintill obefintlig. Genom en separat varmvattenberedare så säkras tillgången till varmvatten året om. För större familjer - med barn i tonåren - så kan varmvattnet vara en het potatis och en anledning till konflikter och för sådana så kan en varmvattenberedare vara vägen till ett mer fredligt tillstånd. 

Dock så bör man där titta lite på storlek och välja en med större kapacitet än den genomsnittliga familjen. Något som leder oss till en avgörande fråga: vilken typ av varmvattenberedare ska man välja?

Anpassa er varmvattenberedare efter era behov

Det viktigaste då det kommer till att välja en varmvattenberedare handlar om att välja en utifrån de behov man har. Enklast är därför att låta ett företag/återförsäljare göra en undersökning och skräddarsy en modell. Företaget i fråga kommer då att ta hänsyn bland annat till följande detaljer: 

 

De modeller som finns på marknaden idag är väldigt energisnåla. I kombination med den goda isoleringen så kan de vara avslagna länge och ändå ge varmt vatten så ni behagar. Finns det en timer på er varmvattenberedare så kan ni själva styra på- och avslagning

Dagens varmvattenberedare är väldigt energisnåla och fungerar effektivt. Dessutom så har de väldigt god isoleringsförmåga - något som gör att ni exempelvis kan ha beredaren avslagen och ändå - flera timmar efteråt - ha varmt vatten att använda. Lär mer här för fler detaljer.

En annan bra detalj som finns i dagens modeller handlar om timern som kan komma att spara väldigt mycket energi och pengar. Ni ställer in timern och får varmt vatten under de timmar ni behöver det - på kvällen och morgonen speciellt. Under dagen - så ni är på jobbet och i skolan - så slår er varmvattenberedare ner på sin kapacitet av sig själv. 

20 Jan 2018