Dränering löser problem med fuktskada i Göteborg

Oavsett om man köper ett nytt hus eller bor i ett äldre är det en bra idé att ha koll på husgrunden. Har det gjorts en bra dränering runt huset i Göteborg?

Paret Olauson hade bott i släktgården sedan de gifte sig för femtio år sedan. Huset var stort och krävde mycket omsorg men de fick god hjälp av de övriga familjemedlemmarna. Under födelsekalaset i helgen hade de haft det mycket trevlig och fru Olauson hade inte behövde göra någonting. Inte ens sätta på kaffe.

Det var svärsonen Erik som hade upptäckt skadan när han skulle gå ner i källaren och hämta lite mera saft åt barnen. När han kom upp hade han berättat för henne om fuktfläckar och lovat att be någon komma se så att det inte var något läckage. Bara för att vara på den säkra sidan.

Det blev dränering

Efter att en byggfirman hade varit och mätt visade det sig att det var en fuktskada. Troligtvis hade det gamla huset inte kunnat stå emot fukt och vatten utifrån. Det viktigaste nu var att ta hand om problemet. Byggfirman från Göteborg skulle göra en dränering för att få bukt med problemet så snart de fick klartecken.

Klartecknet kom och byggföretaget satte igång med dräneringen. Det skulle ta runt åtta dagar att göra klart alltihopa. Företagets byggarbetare var otroligt effektiva även om de ibland var tvungna att ta en paus då fru Olauson ringde in för kaffe med dopp. De skojade med henne och sa att en sämre arbetsplats kunde de ha.

15 Oct 2022