Det kan du göra med lastpallar

Driver du ett företag inom livsmedel, tryckeri eller varulager? Då har du antagligen ett stort behov av att flytta lastpallar på ett effektivt sätt och många på en gång. Då rekommenderar vi att du antingen hyr eller köper pallgafflar som du enkelt kan montera på truck.

Om du kommer över några lastpallar, och inte vet vad du ska göra med dem, kommer här några lätta tips på vad du skulle kunna göra med dem om du saknar utemöbler. Hittar du inga lastpallar, kan du köpa nya. De kostar cirka 100-lappen per styck. Skulle du vilja göra en soffa med en säschlongfunktion  och ett soffbord, behöver du fyra lastpallar, vilket blir 400 kronor, vilket är en tiondedel av samma slags soffa och soffbord som du köper nya.

Detta behöver du för en utesoffa med soffbord

Du behöver 12 ben till soffan, cirka 8 centimeter x 8 centimeter kvadratiska ben, 20 centimeter höga. Du behöver minst 4 läkter, som du använder till att foga samman soffan med. Sedan kan det vara en bra idé att skriva fats jul på soffbordet, så du lättare kan flytta det som du önskar. Så då behöver du fyra hjul. Du behöver cirka 32 skruvar, som är minst 10 centimeter långa. Du behöver impregneringsfärg och en valfri färg att måla soffa och soffbord med. Vi rekommenderar vitt. Sedan behöver du plastduk och skumgummi att inreda soffan med.

Så skruvar du ihop soffan

Du behöver länka samman soffan med läkterna. Skruva ihop dem. Placera sedan stolsbenen i hörnen på varje lastpall. Här har tre lastpallar bildat soffan så du behöver skruva fast fyra ben i tre lastpallar. När benen är på plats, målar du om hela soffan. Låt den torka. När du väntar på att soffan ska torka kan du ta dig an soffbordet. Du kan måla den sista lastpallen som ska bli soffbord innan du gör resten. När den är färdigmålad kan du sy soffkuddar av skumgummimadrasserna. Ta tyget som du har köpt till dem, mät ut 2 centimer lång sömsmån. Klipp ut dem och sy ihop dem längt långsidan. Lämna ena kortsidan öppen så att du kan trä in skumgummimadrasserna genom kortsidan på tyget. När du har trätt i dem, kan du sy ihop soffkudden. Gör likadant med alla soffkuddar så att du har soffkuddar till alla delarna av soffan.

Så gör du soffbordet med hjul

När soffbordet har torkat klart, kan du skruva i hjulen. Ta en fanerskiva som du vill ha på ovansidan av soffbordet. Måla det först i valfri färg. Limma sedan fast det på lastpallen som nu ska bli soffbord. Vid det här laget borde du vara klar. Tänk bara på att om du skaffar lastpallar, se till att skaffa Europapallen, SJ-pallen eller EUR-pallen som tillverkas i Europa. De är inte ytbehandlade och har ingen metylbromid, som andra pallar har och som är ozonnedbrytande.

11 Apr 2018