Därför kan det vara smart att låta asfaltera uppfarten

Funderar ni på att asfaltera uppfarten? Eller kanske föreningens parkeringsplats? Asfalt är både lättskött och prisvärt. Men för att få en asfalt som håller måste man anlita ett proffs.

Asfalt är både lättskött och hållbart, till skillnad från marksten och grusgångar som måste hållas fria från ogräs. Anlitar man dessutom en professionell asfaltläggare som vet hur man lägger asfalt med rätt lutning slipper man vattenansamlingar vid regn. Då rinner regnvattnet av och ner i anslutande dagvattenbrunnar. Men asfalt som lagts efter konstens alla regler klarar även riktigt tunga fordon, samtidigt som det också är det perfekta underlaget för barnens basketplan eller landhockeybana. Asfalt passar på uppfarten, gångar, parkeringsplatser och innergårdar.

Anlita ett företag som är proffs på att asfaltera uppfarter

All asfaltering kräver ett noga utfört underarbete, för annars kommer ytan inte bli jämn eller särskilt hållbar. Precis som när man bygger ett hus eller lägger en husgrund, måste även asfalten ha ett lager av dränerande sand under sig. Men lutningen måste också bli rätt så regnvatten rinner ner i anslutande dagvattenbrunnar och inte översvämmar gräsmattan. Har man ett garage i anslutning till uppfarten får det heller inte bli någon nivåskillnad mellan asfalten och garageporten eftersom den då kan bli svår att öppna. För att få en bra och hållbar asfalt måste man anlita ett företag som är proffs på att asfaltera uppfart. Därför kan man inte bara välja det företag som lämnar den lägsta offerten, utan man måste också titta på erfarenhet och referenser.

10 Mar 2022