Dags att fundera på nya fönster

Inte något som hör till vanligheterna, att byta fönster. Men efter år av slitage kan det vara en bra idé. Dessutom kan nya fönster innebära minskade elkostnader och tystare inomhusmiljö.

Kenneth hade bestämt sig för att det var dags att byta till treglasfönster. Vägen utanför hade blivit mer trafikerad än när de flyttade in och störde hans viktiga avkoppling på kvällen. Fönstren skulle göra att ljuden inte tog sig in i hemmet. Som en extra bonus skulle det dessutom bli billigare då värmen inte sipprade ut lika lätt. Han var inte ovan att göra jobb hemma i huset och tänkte att det kunde vara kul att testa något nytt.

Installation av fönster kräver Google

Han hade beställt fönster till köket till att börja med, och skröt lite på jobbet. Flera varnade honom för att göra jobbet själv. Så när han kom hem parkerade han sig framför datorn för att ta reda på mera.

Kenneth blev snabbt tacksam över vännernas kommentarer. Där fanns en hel del information som han inte tänkt på. Några av sakerna, insåg han, saknades för att jobbet skulle gå smidigt.

Allt var på plats när fönstren kom och nästa lediga dag skulle ägnas åt jobbet. Det skulle bli bra väder enligt väderlekstjänsten, vilket var en förutsättning. Han ville inte att det skulle regna in.

Tack vare bra fönster och hans googlande gick allt enligt plan. Även om en hantverkare troligtvis varit snabbare. Men det hade varit kul och frun Liselotte skulle bli imponerad när hon såg vad han åstadkommit.

20 Jan 2022