Chevron Parquet – fiskbensparkettens nya utmanare

Fiskbensparketten har nu fått ta upp kampen mot en uppstickare, som kommit från ingenstans. Chevron Parquet heter golvet som slår andra parketter med häpnad och hamnar i många hem.

Varför väljer man att lägga ett parkettgolv i sin bostad? Svaret är enkelt: det är ett gediget golv som kommer hålla länge och som fyller sin plats med den äran. Men vad är då en parkett egentligen? Ett parkettgolv är oftast ett golv som är stavlimmat och som alltså består av många mindre bitar av gediget trä. Det är ett golv som kan slipas och behandlas på många olika sätt. Vanligast av alla parkettgolv är fiskbensparketten. Ett golv som också ser ut som om det är fiskben. Men det har nu kommit ett golv som har en stor potential och det heter Chevron Parquet.

Vacker bostad med Chevron Parquet

Det som skiljer en bostad med stil och en bostad som liksom inte når toppen, är ofta golvet i bostaden. För det spelar ingen roll hur fint tak och fina väggar du har om golvet inte hänger med. Och likadant är det åt andra hållet, där enbart ett fint och gediget golv kan göra att hela rummet lyfter till högre höjder. Chevron Parquet kanske inte ser ut att vara så annorlunda vid första anblicken, men när du väl har börjat studera mönstret mer noga så kan du bli fascinerad. Det är lätt att fastna i hur ett parkettgolv liksom lever och frodas, och skapar ett riktigt vackert hem.

30 Dec 2021